REMEMBER - Festivalul Internațional ETERNA EPIGRAMĂ, ediția a XXX-a (2019) a marcat 40 de ani de existență ai Cenaclului SATIRICON:

        Timp de trei zile, respectiv 28-30 iunie 2019, în cadrul acestui festival, au fost scoase la lumina zilei cuvinte ironice, care au înălțat la rang de rege, umorul românesc.
        Festivalul a debutat vineri 28 iunie, ora 19.00, în sala de conferinţe a hotelului ONIX, cu lansarea volumului aniversar SATIRICON 40 (Străbătând timpul, cu gândul și cuvântul), coordonatori: Petru Ioan Gârda, Eugen Albu, Silvia Popescu și Gavril Moisa, o culegere ce cuprinde texte de la toți membrii cenaclului, de la înființare și până în prezent, dar și texte despre Satiricon, trimise de colegii din țară.
        Cea de-a doua antologie lansată cu acest prilej, intitulată „Starea rațiunii”, cuprinde epigramele participanților la concursul din anul 2018, pe această temă, o selecție făcută de: Petru Ioan Gârda, Eugen Albu, Gavril Moisa și regretatul Marian Popescu.
        Sâmbătă, 29 iunie 2019, participanții au vizitat Muzeul Apei din Florești, județul Cluj și Unitatea Militară UM 01215. Festivitatea de premiere a avut loc în aceeași zi, începând cu orele 17.00, la Cinematograful Dacia (din cartierul Mănăștur) din Cluj-Napoca a cărui sală a fost plină cu un public iubitor de epigramă.
        Festivalul a culminat cu spectacolul Slalom printre… Epigrame, la care au participat toți epigramiștii prezenți la festival, precum și Ansamblul coral Voci Transilvane (dirijor profesor Adrian Corojan) şi solista Camelia Florescu, care a susținut un micro-recital, cu emoție și nespusă bucurie. Moderator al evenimentului a fost cunoscutul şi îndrăgitul actor Petre Băcioiu.

        Premianții acestei ediții au fost aleși următorii:

          La secțiunea Epigramă:
 • Premiul I: Iulian Bostan din Galați
 • Premiul al II-lea: David Valentin din Orăștie, județul Hunedoara
 • Premiul al III-lea: Florin Rotaru din Buzău
 • Mențiune: Elis Râpeanu din București
          La secțiunea Parodie:
 • Premiul I: Any Drăgoianu din Țânțăreni, Gorj
 • Premiul al II-lea: Vasile Larco din Iași
 • Premiul al III-lea: Gheorghe Bâlici din Chișinău
 • Mențiune: Paul Curiman din Brașov
        La cea de-a doua secțiune a concursului, cuvintele ironice și de-a dreptul comice s-au aflat în vârful peniței autorilor de parodii, care au trecut prin sita talentului personal, poezia „Dragoste cu ferestre deschise”, a renumitei poete și soliste Camelia Florescu. De reținut că, la finalul competiției, autoarea poeziei parodiate a avut onoarea de a înmâna premiile câștigătorilor și ca o răsplată a efortului creativ al acestora, a susținut și un micro-recital.        SATIRICON - O poză de grup...